Frit Autisme-Forum

Mødested for autistisk kultur
Dato og tid er 21 jun 2018 15:47

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]




Skriv nyt emne Svar på emne  [ 1 indlæg ] 
Forfatter besked
Indlæg: 04 sep 2013 19:45 
Offline
Snakkesalig
Brugeravatar

Tilmeldt: 07 maj 2011 00:59
Indlæg: 530
Geografisk sted: 2830 Virum
Dette er lavet for at vise forskellen på NT og aspergisk måde at vejlede andre. Det er nok grov satire, men pandekagerne kan vidst spises. :-P

ALO's pandekager:

NT-version.
Lav en pandekagedej med lidt kanel og allehånde. Steg det efter behag.


Aspergisk version.

Vi skal bruge
600 gram økologisk hvedemel
200 gram rugmel
½ teske salt
2 teske økologisk rørsukker
2 teske stødt kardemomme
1 teske stødt allehånde
½ teske kanel (smager meget stærkt)
12 store eller 16 små æg
1 dl koldt vand.
ca. 2 liter mælk

Hvis det kan tillades er det godt med en ½ porter(stærk mørk øl) i stedet for 1 dl. vand.

Et køleskab, et komfur, en-to støbejerns stegepander, en elpisker, en spiseske, en plastik suppeske, en kop eller et glas til ægge-kontrol, en underkop med madolie og et stykke køkkenrulle 3 blade, en stor skål - gerne med låg, en stegespadel, en tallerken til de færdige pandekager og en anden til låg :-) og masser af tid.

1. Bland hvedemel, rugmel, salt, sukker, kardemomme, allehånde og kanel forsigtigt sammen i skålen med en spiseske indtil det er ensfarvet. Det kan tage et par minutter. Dette skal forhindre at kryderierne klumper, når de bliver våde.

2. Sæt et ris i elpiskeren, så sprøjter det mindre.
3. Hæld vand og en halv liter mælk i blandingen og pisk ved laveste hastighed til dejen bliver en samlet klump.
4. Hæld så en dl mælk mere i og rør dejen.
5. Gentag punkt 4. indtil dejens konsistens bliver som havregrød.
6. Sæt det andet ris i elpiskeren og pisk mindst et minut, så der ikke er flere klumper.
7. Tilsæt nu mere mælk, som i punkt 4, til dejen får konsistens som youghurt.
8. Slå hvert æg ud i en kop eller et glas, for at se om det er friskt og hæld det i dejen, hvis det er ok. Det må ikke lugte af noget.
9. Pisk dejen så æggene er findelt og fordelt, ca 2 min. Husk også det æggehvide der kravler op på piskeriset :-)
10. Lad dejen stå i køleskabet i mindst en time, så melet kan suge vædsken til sig. Det er vigtigt for ellers er de svære at stege.
11. Når dejen er færdig, skal den være som piskefløde. Tjek konsisten og rør evt mere mælk i. Hvis man rører mere vand i, skal dejen stå en time mere i køleskabet. Dejen kan godt skille og få vædske på toppen, når den har stået, men så skal man bare røre lidt i den.

Stegning.

Det er bedst at bruge et støbejerns-stegepande eller en Scanpan(dansk kvalitet) med Titanium belægning, da den holder på varmen, når man hælder ny dej på. Panden skal være HELT REN. Der må heller ikke være sæberester på panden, men gerne et tyndt lag "gammelt" stegefedt. Efter panden er vasket op kan man gnide den med groft salt, for at få de sidste sæberester af.

Hvis man bruger teflonpander, kan de ikke tåle at blive rengjort groft salt, men det burde ikke være nødvendigt. De skal bare være hele og uden ridser, da teflon er limet fast på bly, som er giftigt. Pander og gryder af aluminium er giftige, da aluminium ophobes i kroppens celler og ødelægger dem. Aluminium forekommer ikke naturligt i nogen kendte levende væsener på Jorden. Det er helt fremmed for liv. Ups! det var pandekager det handlede om... :-)

Hvis man kan styre at bruge to pander samtidigt, går bagningen lidt hurtigere. Start med en og sæt den anden i gang hvis det kører for dig ;-)

1. Hæld en ½ dl. madolie på panden og fordel madolien på hele stegefladen og indersiden med 3 blade køkkenrulle, hvor hjørnerne er samlet imellem fingrene . Det våde køkkenrulle lægges på en underkop ved siden af dejskålen.
2. Læg et par klatter pandekagedej på panden og varm den op indtil klatterne begynder at stege.
3. Skru kogepladen ned på halvt blus og vend klatterne. Det kan blive nødvendigt at justere temperaturen flere gange til man rammer den rigtige temperatur.
4. Hvis pandekagerne pliver stive, men ikke brune, er temperaturen for lav.
5. Hvis pandekagerne bliver mørke, men stadig bløde inden i, er temperaturen for høj.
6. Når temperaturen er rigtig, får pandekagen(min slags) en sprød kant og føles som babyhud på resten. :-)
7. Jeg bruger et plastik suppeske, med en vinkel på 45 grader, fordi den har præcis den rette mængde dej til en pandekage. De kan købes i alle isenkrammere og måske har i allerede en.

Så skal der bages. :-)
1. Løft den varme stegepande fra blusset og vip den i en vinkel på ca. 15 grader, så den er højest i venstre side.
2. Hæld dejen øverst på panden med venstre hånd og vip panden i en cirkel, så kanten af dejen flyder rundt langs kanten af panden, mens du sørger for at der også kommer noget midt på. Jeg plejer at vippe ind imod mig selv, så imod højre, så fremad og til sidst mod venstre. Hvis dejen stadig er flydende, bliver jeg ved med at køre dejen rundt til der ikke er mere flydende dej. Det tager 5-10 sekunder før dejen er "tør", så der skal man mindst have nået en runde.
3. Efter 15 sekunder skal panden ned på kogepladen igen.
4. Hvis der små huller, kan man dyppe skeen med dej, der hvor der mangler.
5. Steg et ½ -1 minut og frigør så kanten hele vejen rundt. Den skulle gerne blive sprød og brun ret hurtigt.
6. Efter ca. 2 min, så løft lidt af kanten og kik om den er brun. Når den er klar, så skub forsigtigt spadlen ind under og løft den på midten, vend pandekagen tæt på panden og læg den på plads igen.
7. Steg pandekagen lidt kortere tid på den anden side og læg den over på en tallerken.
8. Fortsæt med resten af pandekagerne på samme måde, men hvis de hænger i panden, så smør panden med det køkkenrulle du brugte i starten. Det er slet ikke nødvendigt at bade pandekagerne i fedtstof.

Det er helt almindeligt at de første 1-3 pandekager går i stykker. Det er fordi panden ikke var helt ren og temperaturen ikke var korrekt. Det er lidt kedeligt at bage pandekager, især, hvis andre hele tiden kommer og spiser af dem, så der ikke er nogen, når man er færdig. :-(

Husk at skylle redskaber af og vaske op med det samme. Når dejen er tør, er det meget mere besværligt.

Pandekagerne kan spises med mamelade eller sukker. Man kan også lave en grøntsagsstuvning, som fyld eller lave en pandekage med salat, løg, tomat, tun fra dåse og lidt dressing. Det er bare at prøve sig frem.

Hvis man bruger pandekager til mad, må de gerne få en ½ teske salt mere i dejen og halvt så meget kardemomme (kagesmag).

_________________
... og jeg har mere på hjertet end fedt ;-)


Top
 Profil  
 
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 1 indlæg ] 

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer

Søg efter:
Hop til:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Danish translation & support by Olympus DK Team