Frit Autisme-Forum

Mødested for autistisk kultur
Dato og tid er 16 okt 2018 13:05

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 1 indlæg ] 
Forfatter besked
Indlæg: 30 okt 2013 00:35 
Offline
Snakkesalig
Brugeravatar

Tilmeldt: 07 maj 2011 00:59
Indlæg: 530
Geografisk sted: 2830 Virum
Link: nej tak til hjemtagelser af specialbørn i Syddjurs

Gruppen skrev:
Syddjurs Kommune vil som en besparelse hjemtage et stort antal “specialbørn” fra specialskolerne Firkløverskolen i Mørke (under Randers Kommune) og Djurslandsskolen i Norddjurs Kommune. Det er børn med autisme, ADHD og andre lignende vanskeligheder og udviklingshæmmede børn samt børn med multiple handicaps.

Disse børn går nu på en specialskole og har et specialpædagogisk fritidstilbud, fordi de har store indlærings/sociale vanskeligheder. De skal udover at tage en folkeskoleuddannelse lære sociale kompetencer, lære at blive selvhjulpne og lære at være selvstændige. Det kræver specialviden og erfaring.

Nu vil Syddjurs Kommune hjemtage disse børn og placere dem i et specialskoletilbud, der i dag ikke giver vores børn samme mulighed for indlæring og udvikling som deres nuværende specialskoletilbud giver.

Vi frygter, at hjemtagningen ikke kun rammer vores børn men også mange andre børn i Syddjurs Kommune. For de økonomiske perspektiver i hjemtagningen er store og vil kunne medføre en domino effekt som kan ramme mange børn på hhv. Pindstrupskolen, Ådalsskolens specialklasse samt andre specialklasser i Syddjurs. Disse skal afgive deres nuværende plads og skal i yderste konsekvens direkte retur og inkluderes i deres stam klasse på den lokale skole i deres skoledistrikt. Altså en lokal klasse, hvor de netop har gået før og ikke har kunnet fungere i. Tilmed er det sandsynligt, at Firkløverskolen i Mørke lukker, da en stor del af eleverne netop kommer fra Syddjurs Kommune. Vi håber på at vi kan råbe politikerne op – for i denne sag er vi forældre ikke blevet hørt.


Læs mere i linket ovenfor.

_________________
... og jeg har mere på hjertet end fedt ;-)


Top
 Profil  
 
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 1 indlæg ] 

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 2 gæster


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer

Søg efter:
Hop til:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Danish translation & support by Olympus DK Team