Frit Autisme-Forum

Mødested for autistisk kultur
Dato og tid er 24 okt 2018 05:35

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 14 indlæg ]  Gå til side 1, 2  Næste
Forfatter besked
Indlæg: 13 maj 2011 10:22 
Offline
Snakkesalig
Brugeravatar

Tilmeldt: 07 maj 2011 00:59
Indlæg: 530
Geografisk sted: 2830 Virum
Hej alle sammen,

Da jeg selv har megen glæde af Magnesium og B-vitamin, vil jeg endnu en gang gøre opmærksom på denne kombination.

Selv om denne artikel kun handler om damp, vil jeg påstå at det kan gavne alle på resten af autisme-spektret og at de generelle goder ved at have nok magnesium i kroppen, langt overskygger at magnesium trækker vand ind i tarmen og derfor virker aktiverende på fordøjelsen. B-vitamin(især B6) øger optagelsen af magnesium.

Hvis jeg ikke tager magnesium stort set hver dag, synker jeg ned i en tilstand af mørke, hvor jeg bliver rystet af den mindste modgang og mister tilliden til at jeg har ret til at være i live. Når jeg tager magnesium, føler jeg mig stærk, frisk og normal, selv om jeg set udefra nok er lige så mærkelig, som jeg plejer at være. :roll:

Børn med DAMP / ADHD mangler magnesium

Hvis man betragter magnesium som helsekost, er det stadig godt. Mange af af de symptomer på magnesiummangel, som ses i nedenstående liste falder sammen med beskrivelsen af autisme.

Selv om man kan opnå en kortvarig virkning ved at tage magnesium en gang, tager det flere måneder at genopbygge kroppens lager efter en alvorlig magnesium-mangel. En del af det magnesium man indtager, vil derfor gå til lageret og genopbygning af de mange skader der er sket under mangel-tilstanden.

Magnesiummangel - mulige konsekvenser

Citat:
Magnesiummangel kan udløse eller forårsage følgende tilstande:
 • Angst- og panikanfald: Magnesium kontrollerer udskillelsen af stresshormoner fra binyrerne.
 • Astma: Såvel histaminproduktion som bronkiesammentrækninger øges, hvis du mangler magnesium.
 • Blodpropper: Magnesium spiller en væsentlig rolle i forebyggelsen af blodpropper og i at holde blodet tyndt - næsten på samme måde som aspirin, men uden bivirkninger.
 • Tarmsygdomme: Magnesiummangel gør tarmfunktionen langsommere og forårsager forstoppelse, hvilket igen kan føre til forgiftning af kroppen og dårlig optagelse af næringsstoffer, samt colitis.
 • Cystitis: Blæresammentrækninger forværres af magnesiummangel.
 • Depression: Signalstoffet serotonin, som løfter humøret, er afhængigt af magnesium. Mangler hjernen magnesium, er den mere modtagelig for allergener - fremmede substanser, som kan give symptomer, der ligner symptomerne på psykisk sygdom.
 • Afgiftning: Magnesium er livsvigtigt for fjernelsen af giftige substanser og tungmetaller som f.eks. aluminium og bly.
 • Diabetes: Magnesium fremmer insulinudskillelsen og dermed også sukkerstofskiftet. Uden magnesium er insulin ikke i stand til at overføre glucose til kroppens celler. Glucose og insulin ophobes i blodet og giver forskellige former for vævsskader.
 • Træthed: Patienter med magnesiummangel oplever ofte en voldsom træthed, fordi mange af kroppens enzymsystemer fungerer dårligt. Et tidligt symptom på magnesiummangel er hyppige anfald af træthed.
 • Hjertesygdom: Magnesiummangel ses ofte hos personer med hjertesygdom. Hospitalerne giver magnesium ved akut myocardieinfarkt og uregelmæssig hjerterytme. Ligesom alle andre muskler kræver hjertemusklen magnesium. Magnesium anvendes desuden til at behandle angina og brystsmerter.
 • Hypertension (forhøjet blodtryk): Ved magnesiummangel forekommer der blodkarspasmer og højt kolesterolindhold - og begge dele kan føre til problemer med forhøjet blodtryk.
 • Hypoglykæmi: Magnesium holder kroppens insulin i skak. For lidt magnesium resulterer i for lavt blodsukker.
 • Søvnløshed: Produktionen af det søvnregulerende hormon melatonin forstyrres, hvis kroppen har for lidt magnesium
 • Nyresygdom: Magnesiummangel er medvirkende til nyresvigt. Magnesiummangel skaber et unormal fedtniveau og dårligere blodsukkerfunktion hos nyretransplanterede patienter.
 • Leversygdom, der kan føre til leversvigt: Magnesiummangel forekommer ofte ved levertransplantationer.
 • Migræne: Serotoninbalancen er magnesiumafhængig. Mangel på serotonin kan resultere i migræne og depression.
 • Muskuloskeletale problemer: Fibrositis, fibromyalgi, muskelspasmer, tics, kramper og kroniske nakke- og rygsmerter kan skyldes magnesiummangel og kan afhjælpes med magnesiumtilskud.
 • Nerveproblemer: Magnesium afhjælper forstyrrelser i det perifere nervesystem over hele kroppen. Det kan f.eks. være migræne, muskelsammentrækninger, mave-/tarmkramper og kramper i lægge, fødder og tæer.
 • Magnesium anvendes også til at behandle visse forstyrrelser i centralnervesystemet som f.eks. svimmelhed og mental forvirring.
 • Obstetrik og gynækologi: Magnesium forebygger PMS og dysmenorré (krampelignende smerter under menstruation). Desuden er stoffet et vigtigt led i behandlingen af barnløshed og letter for tidlige veer og svangerskabsforgiftning. Magnesium gives intravenøst på fødegangene for at modvirke forhøjet blodtryk som følge af graviditeten og for at mindske risikoen for hjernelammelse og vuggedød. Magnesium bør være et must for alle gravide mødre.
 • Osteoporose: Spiser man kalk med D-vitamin for at øge kalkoptagelsen uden samtidig at få en tilsvarende mængde magnesium, øges magnesiummanglen - og man igangsætter en række processer, som fører til større knogletab.
 • Raynaud’s syndrom: Magnesium er med til at afslappe de blodkar, som giver smerter og følelsesløshed i fingrene.
 • Dårlige tænder: Magnesiummangel skaber en ubalance mellem fosfor og kalk i spyttet - en ubalance, som skader tænderne.


Jeg syntes at det er spild af menneskeliv, hvis man ikke bruger den lette og simple løsning på at have et bedre liv med en autistisk tilstand.

Måske er det sådan, når alt kommer til alt, at autisme er et symptom på at man har svært ved at optage magnesium og derfor kan betragtes som et stofskifteproblem, i stedet for en psykisk defekt.

Det kunne være interessant at give sunde og normale mennesker kost helt uden magnesium og se om de udvikler autisme?

Mvh.
Anders igen-igen.

_________________
... og jeg har mere på hjertet end fedt ;-)


Top
 Profil  
 
Indlæg: 18 jun 2011 17:13 
Offline
Ny bruger

Tilmeldt: 18 jun 2011 16:31
Indlæg: 1
Jeg giver dig helt ret i, at mangel på magnesium kan give mange symptomer, men var dog ikke klar over hvor mange. Interesseret læsning. Jeg vil gerne bede om hvor du har fundet dit citat ang. dette. Jeg vil gerne læse mere om det. Tager selv magnesium, men vil gerne vide mere. Det er jo en helt jungle, at vide hvor meget man skal have, da der er stor forskel på det man køber.

Venligst susm


Top
 Profil  
 
Indlæg: 18 jun 2011 17:42 
Offline
Snakkesalig
Brugeravatar

Tilmeldt: 07 maj 2011 00:59
Indlæg: 530
Geografisk sted: 2830 Virum
Flyt musen over de blå tekster. Det er links til kilderne.

Det skal lige siges at jeg er "fanatisk tilhænger" af magnesium, så jeg er måske ikke den bedste kilde :-)

Mvh.
A.

_________________
... og jeg har mere på hjertet end fedt ;-)


Top
 Profil  
 
Indlæg: 23 dec 2011 01:04 
Offline
Snakkesalig
Brugeravatar

Tilmeldt: 07 maj 2011 00:59
Indlæg: 530
Geografisk sted: 2830 Virum
Jubbi!!! :clap: ,

Her er endnu en kilde, som blev vist mig af Ann Gudmestad i min gruppe "Magnesium under lup" på Facebook. Tak for det.

Her er et citat oversat af hende, formoder jeg:
George Eby(oversat) skrev:
Anti-depressive stoffer såsom “lykkepiller” virker ved at øge serotonin niveauet i hjernen. Men hvordan gør det så det? Serotonin niveauet bliver ikke direkte påvirket som man skulle tro, men medicinen øger i stedet magnesium niveauet i hjernen, hvilket fører til den øgede produktionen af serotonin. Endnu engang tager medicinalindustrien røven på os mennesker, ved at de ved, at vi mangel essentielle stoffer i vores kost. Så burde man vel tage tilskud af magnesium i stedet for ”lykkepiller”? JA selvfølgelig burde man det, da magnesium virker på den rigtige måde, hvor i mod "lykkepiller" fejler pga. alvorlige bivirkninger.

George Eby Research Institute, 14909-C Fitzhugh Road, Austin, Texas 78736, USA


Her er artiklen(pdf)
Magnesium for treatment-resistant depression: A review and hypothesis

God læselyst

Mvh.
A. og Ann(formoder jeg)

_________________
... og jeg har mere på hjertet end fedt ;-)


Top
 Profil  
 
Indlæg: 23 dec 2011 01:45 
Offline
Snakkesalig
Brugeravatar

Tilmeldt: 07 maj 2011 00:59
Indlæg: 530
Geografisk sted: 2830 Virum
Der står i oversættelsen:
"
Anti-depressive stoffer såsom “lykkepiller” virker ved at øge serotonin niveauet i hjernen. Men hvordan gør det så det? Serotonin niveauet bliver ikke direkte påvirket som man skulle tro, men medicinen øger i stedet magnesium niveauet i hjernen, hvilket fører til den øgede produktionen af serotonin.
"
Dette forklarer måske hvorfor antidepressiv medicin giver kramper og andre magnesium-mangel-agtige bivirkninger. Magnesium i kroppen bliver kunstigt plyndret og sendt til hjernen, men resten af kroppen får ikke tilført mere.

Det betyder så også at, man kan modvirke bivirkninger fra antidepressiva med magnesium og at man kan bruge magnesium til at opbygge kroppens lager af magnesium, inden man trapper ned fra antidepressiva.

Når man så er oppe på et normalt magnesium-lager i kroppen (efter ca et ½ år), skulle man kunne trappe ned fra medicinen uden særligt mange abstinenser, da kroppen forhåbentlig selv kan skaffe det magnesium den har brug for på naturlig vis.

Giver det mening?

_________________
... og jeg har mere på hjertet end fedt ;-)


Top
 Profil  
 
Indlæg: 24 dec 2011 12:09 
Offline
Snakkesalig
Brugeravatar

Tilmeldt: 07 maj 2011 00:59
Indlæg: 530
Geografisk sted: 2830 Virum
Jeg har startet en gruppe på facebook og der rigtig meget gang i den. Der kammer mange vigtige ting frem og jeg vil derfor anbefale at man kikker forbi, hvis man alligevel er på Facebook:

Magnesium under lup

Mvh.
A.

_________________
... og jeg har mere på hjertet end fedt ;-)


Top
 Profil  
 
Indlæg: 24 dec 2011 23:12 
Offline
Snakkesalig
Brugeravatar

Tilmeldt: 07 maj 2011 00:59
Indlæg: 530
Geografisk sted: 2830 Virum
Liste over madvarer der indeholder mest magnesium:
Indhold af magnesium i Fødevaredatabankens fødevarer

De første 10 er:
Citat:
Koriander, blade, tørrede
Cacao pulver
Hvedeklid
Dild, tørret
Kaffe, instant, pulver
Fennikel, frø
Paranød
Sesamfrø, hele, tørrede
Hørfrø, rå
Sesamfrø, afskallede


Nappet far Facebook(igen)

Mvh.
A.

_________________
... og jeg har mere på hjertet end fedt ;-)


Top
 Profil  
 
Indlæg: 11 feb 2012 13:41 
Offline
Snakkesalig
Brugeravatar

Tilmeldt: 07 maj 2011 00:59
Indlæg: 530
Geografisk sted: 2830 Virum
Nu er der igen dukket en artikel op som nævner at kosten har forbindelse med ADHD og samtidigt forbinder ADHD og resten af autismespektret med sammenfald af genetiske variationer.

Citat:
Dansk forsker er glad

Den danske professsor overlæge dr. med. Arne Astrup påpeger, at man længe har vist at ADHD udvikles som et samspil mellem gener og miljø, men at man nu med disse studier begynder at få substans i forståelsen.

»Jeg er især fascineret at koblingen mellem tarmen og hjernen - nu begynder vi måske at forstå, hvorfor bestemte fødevarer eller fødevarebestanddele kan fremkalde ADHD, og elinimation af dem kan helbrede tilstanden,« siger han og slutter:

»Under alle omstændigheder giver fundene nu mulighed for i højere grad at identificerede det biologiske grundlag for ADHD, og dermed også for forebyggelse og behandling uden brug af stærke lægemidler,« slutter han.Genetisk link mellem ADHD og autisme

_________________
... og jeg har mere på hjertet end fedt ;-)


Top
 Profil  
 
Indlæg: 30 mar 2016 21:19 
Offline
Godkendt

Tilmeldt: 30 mar 2016 21:17
Indlæg: 6
Hej !
Tak for de gode fifs omhandlende magnesium ! hjalp meget. Billede


Top
 Profil  
 
Indlæg: 10 maj 2016 20:00 
Offline
Godkendt

Tilmeldt: 30 mar 2016 21:17
Indlæg: 6
Har du evt. andre sider hvor at jeg kan finde vigtig information ligsom dette ? Billede


Top
 Profil  
 
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 14 indlæg ]  Gå til side 1, 2  Næste

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 2 gæster


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer

Søg efter:
Hop til:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Danish translation & support by Olympus DK Team